Text Resize

-A A +A
05
Δεκ
2022

Εκδήλωση: Νέοι Αγρότες-Νέες Δυνατότητες-Νέες Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες από το ΠΑΑ 2014-2020 και το ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027, Νίκαια 2 Δεκεμβρίου 2022

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Κιλελέρ πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στη Νίκαια της Λάρισας την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου την εκδήλωση με τίτλο: «Νέοι Αγρότες-Νέες Δυνατότητες-Νέες Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και το ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027».

Σε μια κατάμεστη αίθουσα χωρητικότητας 300 ατόμων έγινε ενημέρωση για τις ευκαιρίες και τα κίνητρα που δίνονται μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και το πρόσφατα εγκεκριμένο από την ΕΕ Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023-2027 που αποτελεί το εργαλείο για τη μετάβαση στο νέο παραγωγικό μοντέλο για μια περισσότερο ανθεκτική, πράσινη και ψηφιακή γεωργία.
Οι συμμετέχοντες αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελετητές, σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προτεραιότητες της ΕΕ, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα καθώς και για το Πρόγραμμα Ύδωρ 2.0 στη Θεσσαλία. Επιπλέον, με σκοπό τη διευκόλυνση της κατανόησης του ΣΣ ΚΑΠ, εξειδικεύτηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός για την προώθηση των παρεμβάσεων της ΚΑΠ καθώς και οι νέες προκλήσεις της Πράσινης Γεωργίας στην ΚΑΠ 2023-2027 και οι συμμετέχοντες μέσα από ένα γόνιμο διάλογο και παραδείγματα ενημερώθηκαν για την εφαρμογή των οικολογικών σχημάτων από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΣΣ ΚΑΠ.
Έγινε εκτενής αναφορά στην εφαρμογή και τα κίνητρα για την πρώτη εγκατάσταση στον πρωτογενή τομέα που υλοποιείται μέσω του Υπομέτρου 6.1 των Νέων Γεωργών και τις επενδύσεις σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης ενόψει και της νέας Πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1-Σχέδια Βελτίωσης του ΠΑΑ 2014-2022.

Τέλος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κάλεσε τους αγρότες να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα των προγραμμάτων της ΚΑΠ και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που είναι στη διάθεσή τους. Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ.

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ.